Je hebt de motivatie om je doel te bereiken maar je weet niet hoe je dit gestructureerd moet doen. Trainingsschema’s vormen de basis om je doel efficiënt te behalen. Wil je net een stap verder gaan, dan is een personal trainer waarschijnlijk een goed idee. Je laten begeleiden door een personal trainer heeft heel wat voordelen.

1. Persoonlijk trainings- en voedingsschema
Je gaat samen met een personal trainer aan de slag om je persoonlijk trainingsschema op te stellen, dat helemaal is afgestemd op jouw lichaam en sportdoel. De personal trainer kijkt naar verschillende aspecten bij het opstellen van je trainingsschema. Zoals hoe vaak je vooropgesteld wenst te trainen en hoe snel jij je doel wenst te behalen. De personal trainer bekijkt ook samen met jou een aangepast voedingsschema, zodat je nog sneller je doel kan bereiken.

2. Houvast
Je kent het wel, vol goede moed gestart, maar na enige tijd zakt de motivatie wat weg. Een keertje een training overslaan kan toch geen kwaad? Of twee trainingen, … Oh nee maar niet met een personal trainer! Want met hem of haar heb je een afspraak om te komen sporten. Zij blijven je continu stimuleren en helpen om je doel te behalen.

3. Motivatie en inspiratie
Eén van de leuke voordelen van je personal trainer is dat hij of zij ongelooflijk veel inspiratie heeft om je te blijven motiveren. Net die iets meer uitdagendere oefening of jezelf verrassen dat je de grens hebt verlegd. En hoe leuk is het niet om een compliment te krijgen over je vooruitgang.

4. Professionele begeleiding
De personal trainer staat je bij met professioneel advies. Kennis over het menselijk lichaam, sport en blessures maken dat de oefeningen perfect op jou zijn afgestemd. Gewoonweg omdat de personal trainer je meteen corrigeert zodra hij of zij ziet dat je de oefening verkeerd uitvoert. Wordt een oefening iets te zwaar, dan zoekt de personal trainer meteen naar een alternatief voor jou.

5. Optimaal resultaat
Bovendien behaal je met een personal trainer je doel zo optimaal mogelijk. Je bespaart tijd, omdat je enkel de oefeningen uitvoert die je helpen om je doel te bereiken en dit op de meest efficiënte manier.

Wil je graag hulp inschakelen van een personal trainer? Lees dan meer over personal training bij Basic-Fit en kies meteen een trainer die bij je past. Bij jou in de fitness, of een andere club in de buurt.

Hoe vaak trainen?

Voor betere resultaten en een goede motivatie is het verstandig om één tot twee keer in de week een sessie met je personal trainer aan te gaan. Er zijn echter ook veel mensen die eens per twee weken een afspraak inplannen. Uiteindelijk is het aan jou om aan te geven hoe snel je resultaat wilt zien, want hoe vaker je afspreekt met jouw personal trainer, des te vaker je sport.

Hoe trainer worden?.

Allereerst zal je je als personal trainer moeten specialiseren in een bepaald aspect van fitness. Er is een brede waaier aan academische opleidingen in zowel bachelor als master programma’s waaruit je kan kiezen, die je voorbereiden op een functie als personal trainer. Enkele voorbeelden zijn: Lichamelijke opvoeding & bewegingswetenschappen, revalidatiewetenschappen & kinesitherapie, en sportgeneeskunde.

Een diploma dat je laat kwalificeren als personal trainer omvat een uitgebreid gamma aan zowel persoonlijke als professionele skills. Domeinen die je zeker onder de knie moet hebben zijn:

 • Menselijke anatomie en fysiologie
 • Biochemie
 • Sportpsychologie
 • Gezondheids- en ziekteleer
 • Sportpedagogie
 • Biomechanica
 • Inspanningsfysiologie
 • Motorisch leren en motorische controle
 • Groei en ontwikkeling
 • Kinantropometrie
 • Kracht- en conditietraining

Bovendien is niet alleen basiskennis over gezondheid genoeg; een personal trainer moet ook inzicht hebben in business en marketing om zijn of haar eigen bedrijf rendabel te maken. Ten slotte kan je ook een certificaat behalen om je professionele integriteit te staven. Een certificaat legt immers de nadruk op je werkethiek en je houding ten opzichte van veiligheid. Als je een resem aan opleidingen en certificaten op je palmares mag schrijven, rest je nog een tripje langs de Kamer van Koophandel. En dan is het officieel!

Personal trainer word je dus niet zomaar. Er is een stevige portie toewijding nodig om personal trainer te worden, en doorzettingsvermogen om succesvol te worden. Dit alles staat in het teken van de klant: een tevreden klant werkt uiteraard in het voordeel van beide partijen.


 

Personal trainer Mechelen

De Motion Academy ligt in de Lange Schipstraat, een autoluwe straat in hartje Mechelen. Je rijdt gemakkelijk met je wagen tot voor de deur, er zijn parkeerplaatsen voorzien. Vergeet in dat geval zeker niet om je nummerplaat door te geven aan onze personal trainers.

Personal trainer worden

Remotion Training® is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie of levensstijl.